Slovensko-Portugalsko3:0 v C-skupine EL mužov v Poprade

05.06.2009 Celý región

Poprad 5. júna (TASR) - Hladkým víťazstvom 3:0 nad Portugalskom rozohrali v piatok v Poprade slovenskí volejbalisti 6. ročník Európskej ligy.
V sobotu v rovnakom čase sa s týmto súperom stretnú v rámci základnej C-skupiny v druhom zápase. Zverenci trénera Emanuele Zaniniho v tomto roku v EL vystupujú ako obhajcovia trofeje a na ceste do Final Four (18. -19. júla) na zatiaľ ešte neurčenom mieste ich v skupine čakajú ešte Bielorusko a Rakúsko. Do záveru z troch 4-členných skupín postúpia len víťazi a najlepší tím z druhého miesta.

C-skupina (Poprad):
Slovensko - Portugalsko 3:0 (16, 20, 23)
71 minút
rozhodcovia Herbik (Poľ. ), Melnyk (Ukr. )
1000 divákov

Slovensko: Masný, Kohút, Joščák, Nemec, Janušek, L. Diviš (libero Pipa, Kubš, Zaťko, Bencz, Hriňák)
Portugalsko: Lopes, Violas, E. Sequeira, Jose, V. Sequeira, Figueiredo (libero Teixeira, Fidalgo, M. Silva, M. Ferreira)

Slovenskí hráči získali síce prvý bod, ale potom až do stavu 10:10 len doťahovali súperove vedenie, ktoré bolo najvyššie o tri body (4:7). Následne však už palubovku ovládli domáci, postupne získali až sedembodové vedenie (21:14). Za stavu 23:16 získali na svoju stranu prvý setbal a hneď ho aj využili vo vedenie 1:0. Druhý set bol vyrovnanejší, aj keď v jeho úvode boli opäť lepší hostia. Viedli 5:2 a 6:4. Potom sa karta otočila, v tesnom vedení boli Slováci, ale len do stavu 14:14. Od toho stavu sa s Portugalčanmi ťahali bod po bode až do 20:20. Koncovka ale patrila domácemu tímu, ktorý šnúrou štyroch bodov získal setbal a zásluhou dobrého bloku Diviša ho aj premenil. Tretí set začal obojstrannou sériou pokazených podaní a s tesným vedením na jednej i druhej strane až do 11:11. Za toho stavu vyšli slovenským hráčom tri dobré bloky a po nich vedenie 14:11. Toto vedenie si Slováci podržali až do záveru setu, aj keď tréner Zanini v ňom stiahol z hry Masného a Nemca. Trocha si to ale skomplikovali, keď hostia stiahli na 23:22 a 24:23, ale druhý mečbal už Bencz premenil v hladké trojsetové víťazstvo.

"Po úspechu v kvalifikácii MS chlapcom chvíľu trvalo, kým sa dostali do správneho tempa. Je však dobré, že sme vyhrali a dôležité bolo, že príležitosť dostali aj ďalší hráči. Našim cieľom je dostať sa do Final Four a veríme, že sa nám to aj podarí, " povedal pre STV po zápase asistent trénera Štefan Chrtiansky.
 

Vyberte región